my awesome Followers ^ ^

Owner ^ ^

     안녕하세요 Annyeong haseyo!! 


Mula2 nak ucapkan (감사합니다)  Kamsahamnida kerana korang sudi datang ke blog ni ^ ^ 

Ok, lah korang mesti nak tau siapa la yang buat blog ni kan..   Tak kenal maka tak cinta kan.. Hihihi.

    Chŏ-nŭn dyela i-e-yo.   저는 dyela이에요.  Hehe maksudnye nama owner blog ni dyela.

Tempat Tinggal??  Malaysia Oh Tanah Air ku.. Tanah Tumpah Darah Ku...
Status?? Em.. dyela tak mention erk?? Hihi..actually I`m  Single ... Tak percaya?? Sedey ar soklan ni....  

Tapi sebenarnya ada jejaka idaman.. Hihihi


Ok move on next question ^ ^

 Hobi??  Banyakk!! 
 1 .Dyela suke berkaroke sebenarnya.. tapi suare memang hancuss la.. Hihi.. tempat yang best setakat ni dyela pegi Red Box la.. 

2. Suke melukis . Selalu dyela akan lukis kartun la.. 
Ni antara koleksi ^ ^ 



My master piece! Ambik masa 20 min untuk siapkan.Love it ^ ^

Sebab dyela suka baca komik.Ok ni koleksi komik dyela. Em.. tak la banyak sangat  hampir 60 buah je ...
Dyela suka koleksi manga dari Jepun. Tapi dyela ada 2 penulis komik dari Malaysia yang memang dyela suke sangat

Keith - Siri Lawak Kampus . Dyela dah kumpul semua 12 koleksi ( Jilid 1 ->Jilid 12) ^ ^




Zint . Semua komik  Zint dyela suke! Paling suke siri Under 18! Dalam usaha mengumpul semua koleksi komik Zint!
 
 3. Semestinya dyela suke tengok drama korea! Jujurnya dyela tak suke tengok on-line walaupun FREE. Sebab akan ganggu quota download broadband dan boleh jadi slow. Ni memang akan menyusahkan sebab dyela surf internet tiap-tiap hari. Lagipun beli dvd boleh tengok selalu. Yang paling best murah je sebenarnya.. Hihihi (Paham2 la )

Ni antara koleksi dvd korea dalam simpanan.Bakinya orang pinjam.  Em.. koleksi dvd lebih kurang 40  kot. Dah tak kira ^ ^

 4.  Dyela memang suke menulis. Ni bukan blog pertama dyela. Sebelum ni dyela dah buat 4 blog tapi sebab faktor masa dan idea jadi blog tu tersadai je. Last2 delete je. Sebenarnya dyela suka menulis cerpen. Dulu memang pernah publish kat website penulisan dan salah satu cerita dyela berada dalam Top 10! Tajuknya Erti Cinta. Tapi sebab pc dyela pernah rosak dulu so dyela pun dah tak ingat alamat web tu. Cube gak cari tapi tak jumpa. Pernah la dapat email peminat.Hehe.. Sekarang ni dyela ingat nak cuba buat novel tapi faktor masa masih jadi penghalang.tak pe ..nanti akan cuba cari mase jugak. Mana la tahu kan boleh di publish

5. Hobi lain ialah -->  


Impian??   Selain teringin nak buat novel ,dyela nak melancong  ke Korea dan UK ,London. 
kenapa korea?? Sebab dah terpengaruh dengan drama2 korea ^ ^ 
UK? Sebab tu tempat impian --> University  Oxford
Hehe. Mungkin tahun depan tercapai kot impian ke Korea.. Nak ikut?? 

Ni impian seterusnya.. 
 lamborghini gallardo lp 570-4 spyder performante picture
 dalam mimpi la......

Sejak bila minat kpop??  Dyela ni asalnya bukan peminat tegar k-pop. Masa tengah famous drama Winter Sonata kat Malaysia pun dyela tak pernah tengok. Pastu Autumn in My Heart  ,pun dyela tak tengok. My Love in Harvard tu ada la tengok sikit. Tapi sejak tengok Full House dyela terus jatuh cinta dengan drama Korea.  Tapi lepas tu jadi kurang balik sebab sibuk exam,tuisyen,bla..bla.. Masa kat U baru betul-betul minat sebab jumpa ramai kawan die hard fans drama korea. Dari drama korea dyela kenal lagu kpop. Pastu jatuh cinta lak dengan k-pop

Kenapa buat blog ni?? Jawapanya mudah je. Nak share dengan semua peminat korea kat Malaysia! Dyela tengok website/ blog lain banyak BI so dyela buat la B.Melayu khas untuk korang semua. Tapi dyela kena mix language sebab ada visitor dari luar. Tapi blog ni masih 80% B. Melayu!!  
Bahasa Jiwa Bangsa !


 Ok lah .. ni je la info mengenai owner blog ni.

Untuk contact dyela: 


Email -> dyelablogspot@yahoo.com 

 

9 comments:

  1. Soon i will make FB page for this blog since I receive lots of request from you all . Keep supporting ^ ^

    ReplyDelete
  2. like...............,

    ReplyDelete
  3. daebak la seyh...aq cari lagu2 kt blog ni jer..hehe

    ReplyDelete
  4. dyela. kenape dah tak active kat blog. takde info2 baru nak bace. rajin2 updsate okay :)

    ReplyDelete
  5. nice..............


    yoon eun hye

    ReplyDelete
  6. hello , slamat berkenalan :) Nice blog u have

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wibiya widget